szeptember 15, 2019

A bolygó hollandi




Októberben kerül a boltokba a Holnap Kiadó zeneműveket mesekönyvben feldolgozó sorozatának újabb darabjaként az A Bolygó Hollandi. Az eredeti Wagner librettó alapján Tallián Mariann írt gazdag szimbolikájú történetet, amiben a horror-elemeket sem nélkülöző meseszerűség keveredik a didaktikusságtól mentes ismeretterjesztéssel, miközben – az opera egyik központi elemét – a végtelen tengert idéző módon folyamatosan lebegünk a valóság és képzelet, az evilági és túlvilági határán. A borító mellett harminc belső illusztrációval próbáltam a mese atmoszféráját és a szimbólumrendszerét megidézni, értelmezni és továbbgondolni.

2 megjegyzés:

Gergő írta...

Ez nagyon, nagyon tetszik, nem tudom róla levenni a szemem. (Egyébként ha csak úgy a boltban látnám, első blikkre nem is biztos, hogy tudnám, hogy a te munkád, valahogy annyira "más". Talán csak a kezekből lenne levágós. Na nem ezért tetszik, de valszeg rátesz egy lapáttal az alapélményre, hogy sikerült meglepned.)

Cserkuti írta...

Szia Gergő,
(a Blogger vmiért nem küld egy ideje értesítést a megjegyzésekről, így ezt csak most találtam)
tökre örültem annak, amit írtál. Vhol egyfajta cél is volt ez, mármint, h más legyen: azért vállaltam be a munkát, h végre azt csinálhassam, amit akarok, és ne azt, amit várnak tőlem. De tényleg nagyon örülök, h ezek szerint sikerült.